– Utebelysningen skaper magisk atmosfære

Publisert 14. november 2022
MAGI MED UTELYS: Familien Gullaksen fra Asker har laget et vakkert uteområde med utebelysning.

Da familien Gullaksen kjøpte tomten i Plommedalsveien, så de muligheter.  Nå har de skapt en helt unik uteplass med en kombinasjon av dekorativ og funksjonell utebelysning. Les videre og bli inspirert!

 – For oss var det viktig å skape en sammenheng mellom sonene – fra oppkjørselen og inngangspartiet til hagen, terrassen, bassenget og selve huset, sier huseier Carl-Henrik Gullaksen.

Familien ønsket seg moderne utelamper som passet husets stil og så på ulike alternativer for både praktisk og dekorativ utebelysning. Valget falt på løsninger fra leverandørene Norlys, SG Armaturen og Nordlux.

De valgte også å lyssette enkelte objekter, blant annet en fjellvegg med sherpatrapp, klatreplanter og bassenget. Det skaper magisk stemning når det blir mørkere på kveldene og på vinterstid når snøen kommer.

– Samtidig utvider utebelysningen terrenget når vi står inne i huset og ser ut. Det gir en større romfølelse og er vakkert å se ut på, forteller Gullaksen.

EN MIKS AV LYS: På denne tomten er det brukt en kombinasjon av vegglamper, taklamper, spotter, stolper og jordspyd for å skape ulike soner og effekter.
VAKKER EFFEKTBELYSNING: Denne fjellveggen er lyssatt med spotlights og har blitt et stemningselement i hagen.

Lagde skreddersydd løsning med elektriker

Da familien kjøpte tomten og skulle bygge huset, kontaktet de Sindre Bakkene i Fjell Elektrikeren for installasjon, sparring og rådgivning. Det innebar blant annet kartlegging av behov, planlegging og testing før installasjon.

– Det finnes utrolig mange produkter å velge mellom. Da er det en stor fordel å ha mulighet til å teste ulike løsninger, sier Bakkene.

Han anbefaler å gå over uteplassen med lommelykt for å planlegge belysningen. Da ser du hvordan lyset treffer hus og hage i forskjellige vinkler, og det blir lettere å se hvilke behov du har. Slik testet de også ulike varianter i Plommedalsveien.

– Vi kan også en ting eller to om smarte funksjoner, miljø og strømsparing, sier Bakkene.

For Carl-Henrik har det vært en fordel å samarbeide med Fjell Elektrikeren gjennom hele prosessen.

– Sindre og jeg hadde sammenfallende interesser. Han er kreativ, arbeidsom og jordnær. Den faglige kompetansen har hatt stor betydning for resultatet, sier Carl-Henrik og legger til at de tok med seg inspirasjon fra tidligere prosjekter.

Samarbeidet resulterte i en skreddersydd løsning:

  • Innfelt ved siden garasjen og i trapp ved inngangsparti: Namsos Mini fra Norlys
  • Busker og flaggstang: Rena fra Norlys
  • Bed og på terrasse: Flora og Luna fra SG Armaturen
  • Sherpatrapp: Mino 45 fra Nordlux
  • Fasade: Vegglampene Fold fra Nordlux

– Belysning har alltid vært viktig for meg, og vi er svært fornøyde med løsningen, sier Carl-Henrik.

Hus med utebelysning
LYS HELT TIL TOPPS: Sherpatrappen lyssatt med spotlights, som fungerer både som orienteringsbelysning og estetisk utebelysning.
plante opplyst med utebelysning
LYSER OPP DET GRØNNE: I Plommedalsveien får til og med plantene skinne i mørket.
VELKOMSTLYS: Utebelysningen ved inngangspartiet er både praktisk og dekorativ.

«Fjell Elektrikeren har vært utrolig kreative i prosessen med å finne riktig utebelysning til hagen. Vi har fått praktiske og dekorative løsninger som både er innbydende og bidrar til sikkerhet»

Carl-Henrik Gullaksen
Mann i blå stripete skjorte som smiler inn i kameraet

Installere utebelysning? Slik får du riktig løsning

Har du behov for utebelysning? Da anbefaler Bakkene å ta kontakt med en godkjent installatør som kan hjelpe deg med å finne den beste løsningen.

– I tillegg til å utføre selve installasjonen, er vi en sparringspartner for kundene våre. Når du tar kontakt med oss, kartlegger vi behovet ditt før vi planlegger, tester og utfører installasjonen av utebelysningen.

Utebelysning er både praktisk og dekorativt, skal fremheve det du ønsker, gi det lille ekstra til et område og skape en helhet til uteplassen din.

«Vi kan også en ting eller to om smarte funksjoner, miljø og strømsparing»

Sindre Bakkene Daglig leder i Fjell Elektrikeren
To Norgeseliten elektrikere som står utenfor en opplyst inngang

Vurderer du ny utebelysning?

Sertifikater

Samarbeidspartnere